Oogstmarkt met lokale natuurinclusieve producten

Op zondagmiddag 29 oktober, van 13 tot 17 uur, presenteren lokale boeren en verwerkers hun producten bij de Waldboeren aan de Postweg in Berg en Dal.

De markt heeft als motto “ Voedsel van Hier”. De deelnemers informeren de bezoekers over duurzame landbouw en de teelt en verwerking van het voedsel. Er is een breed aanbod aan heerlijke producten; groenten vers van het land, walnoten en kastanjes, brood van oude granen, vruchtensap, cider, wijn, kastanjebier en verschillende voedselbos-producten. Kom kijken, luisteren, ruiken en proeven en koop de producten. Er zijn korte rondleidingen over het terrein met uitleg over nieuwe methoden in de tuinbouw (biochar) en over de natuurinclusieve landbouw van de Waldboeren. Er is ook een 'streektafel' met korte debatten over meer lokaal graan voor lokaal brood en de kansen voor een nieuwe kastanje eetcultuur in het Rijk van Nijmegen. 

De oogstmarkt is een initiatief van de Ploegdriever. Sinds 2020 experimenteert deze vereniging voor landschapsbeheer met natuurlijke kringlooplandbouw op de velden in het bosgebied van de Meerwijk achter hotel Erica. Tussen houtwallen en heggen staat graan en bloemrijk grasland met fruitbomen en noten. De Ploegdriever nodigt ook andere lokale duurzame landbouwers uit op de markt. Deelnemers zijn o.a. Biesterhof (Land van Ons), Voedselbos Ketelbroek (Wouter van Eck), Ploegdriever (agrarisch natuurbeheer), Bellefleur Boomgaardbeheer (Zoem-sap), Waldboeren (biochar in de tuinbouw), bakker Joren en molenaar Peter Pouwels.

 

De markt vindt plaats op het veld van de Waldboeren aan de Postweg in Berg en Dal (tussen hotel Erica en het Afrikamuseum). Kom te voet of op de fiets. N.B. Er is geen parkeergelegenheid direct bij de markt. Kijk voor informatie over het Waldboerenproject op www.ploegdriever.nl/waldboeren

 

Dit is een bericht van Via Natura - Campagne Natuurlijk Berg en Dal   

Foto introtekst: Streekmarkt tijdens de Landschapsparade 2023 in Beek (foto: Arno van der Kruis)

Nieuwsbrief Biodiversiteit