Wandelen op boerenlandpaden

Heerlijk struinen door weilanden en over akkers. Af en toe een kijkje op het boerenerf. Wandelen over boerenlandpaden is een bijzondere belevenis!

Sinds 2009 zijn er in de Ooijpolder en Groesbeek kilometers boerenlandpaden te vinden. Ze leiden de wandelaar langs landschapselementen die grondeigenaren zelf beheren. De paden zijn te herkennen aan het bord 'Boerenlandpad'. Paden zijn vrij toegankelijk voor honden mits aangelijnd.
In de app van Abellife zijn vier routes te vinden: De Horst, M(O)oijpolder, Beek - Beken, bronnen en Ooij.

Route M(O)oijpolder

Vanaf de Waalkade in Nijmegen kom je via een unieke brug in de uiterwaarden van de Waal. Tussen Konikpaarden en Gallowayrunderen struinen naar de dijk en de weg vervolgen over boerenlandpaden naar het voetgangersveer. De Springplank brengt u naar het bronnenbos in Ubbergen en vervolg het pad over de stuwwal terug naar Nijmegen. Dit is een van de groene routes die gemeente Nijmegen promoot in het kader van European Green Capital.

Vlinder

Kom meer te weten over insecten, hoe ze leven en waarom ze zo belangrijk zijn​!

Meer te weten komen over insecten, hoe ze leven en wat ze doen en waarom ze belangrijk zijn? Voor de Landschapsparade heeft Via Natura een lesprogramma over insecten ontwikkeld voor de basisscholen uit Millingen, Beek en Kekerdom (9 klassen doen mee). Tot slot maken de leerlingen een unieke tekening en met de hele groep een collage van alle tekeningen op een tentoonstellingspaneel. Het paneel komt te hangen op de Landschapsparade in Kekerdom op 9 september, op het festivalterrein. Kinderen kunnen op die dag gratis de natuur in met mensen die heel veel weten over insecten!

Zie ook https://www.vianatura-insecten.nl/