Kinderen ontdekken natuur en landschap

Buitenspelen in de natuur

In gemeente Berg en Dal zijn veel plekken waar kinderen buiten kunnen spelen en spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken. Het Wylerbergmeer, de Millingerwaard, langs de vele beken, de 'struintuinen' bij de dorpen en natuurlijk het avonturenbos in Groesbeek. Het is een uitdagende plek voor kinderen uit Groesbeek en vér daarbuiten. Meer info op www.avonturenbos.nl

Feestelijke opening van het vernieuwde Juffertjespad

Op 18 juni is met 100 kinderen, met ouders, de buurt en ecologen uit De Horst het Juffertjespad langs de Leigraaf geopend. De Leigraaf is een kraakheldere beek met wisselende waterstanden en bijzondere planten en dieren. De bestaande brug heeft een facelift ondergaan en biedt nu weer een veilige oversteek voor jong en oud. Wat verderop is nog een tweede brug gemaakt, zodat ook de kleuters binnen schooltijd de natuur langs de Leigraaf kunnen ontdekken. Aan de robuuste picknicktafel kunnen kinderen onderzoekjes doen; de stoere tafel biedt tevens een mooie rust- en ontmoetingsplek voor de inwoners en voorbijgangers. Een uniek bord, dichtbij het ‘ groene klaslokaal’ laat zien wat je er aan natuur kunt ontdekken.

Het Juffertjespad is een initiatief van basisschool Op De Horst en de Stichting Samen op De Horst. Oranjefonds, gemeente Berg en Dal en Waterschap Rivierenland hebben samen gezorgd voor de financiering van het natuurbeleefpad. Via Natura heeft de coördinatie van het project op zich genomen.