Met wie we samenwerken

'Landschap voor iedereen.' Vanuit dit motto wil Via Natura de binding van mensen met natuur en landschap versterken. Dat is niet alleen goed voor het behoud en de kwaliteit van natuur en landschap maar is tegelijkertijd ook van grote betekenis voor de gezondheid, het welzijn en de zingeving van mensen.

Via Natura werkt voor en met de inwoners van het gebied. In de praktijk betekent dat samenwerken met min of meer natuurlijke bondgenoten als boeren en landeigenaren en een rijk palet aan lokale organisaties die zich inzetten voor natuur, landschap en erfgoed. Daarnaast een kring van ondernemers die zich richten op recreatie en toerisme, en maatschappelijke organisaties voor wie natuur en landschap van bijzondere waarde is (onderwijs, zorg). 

Via Natura heeft een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Berg en Dal waarin we afgesproken hebben om aan projecten uit het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) 2015-2025 te werken. We dragen ook bij aan de doelen van het LOP in brede zin door andere activiteiten die we ontplooien. Zie hieronder het plan en het uitvoeringsprogramma:

Landschapsontwikkelingsplan
Uitvoeringsprogramma

 

Interessante links

https://www.bergendal.nl/
http://www.debastei.nl
http://www.ivn.nl/afdeling/nijmegen-rijk-van
http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/gelderse-poort
http://www.landschapsparade.nl
http://www.ooijpolder-groesbeek.nl
http://www.ploegdriever.nl
http://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/heumensoord
http://www.naturetoday.com

Op de hoogte blijven van activiteiten en projecten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Home Algemeen

Vogelaars werken samen met boeren

Ooijpolder en vogels kijken horen bij elkaar. Al 30 jaar inventariseren vogelaars de broedvogels in de polder. Dat is uniek in Nederland. Met de weidevogels gaat het helaas niet zo goed. En dat geldt ook voor de patrijs, een van de vogels van het boerenland. De Ploegdriever gaat hier verandering in brengen door 8 hectare echte patrijslandjes te ontwikkelen. Samen met de grondeigenaren uit de polder en het Groesbeekse buitengebied. Zie ook: www.ploegdriever.nl