Wie Ooijpolder zegt, ziet dijken, water, steenovens, uiterwaarden, boerderijen, natuurgebieden met Konikpaarden en Galloways. Wie Groesbeek of Berg en Dal zegt, ziet glooiend agrarisch landschap, bossen, landgoederen, beken, natuurgebieden. Alles bij elkaar een voor Nederland uniek gebied qua landschap, flora en fauna. Kom kijken, kom genieten!

Het is een geliefd gebied om te wandelen via boerenlandroutes, te struinen door natuurgebieden, te trainen als sporter (wielrennen, hardlopen), inspiratie op te doen en tot rust te komen als inwoner en stedeling, te werken als boer en tuinder aan voedselproductie en om kinderen de natuur en het landschap te laten ontdekken.

Voor onderzoekers en professionals op het gebied van natuur en landschap is het een proeftuin zonder weerga. 

Wandelen op boerenlandpaden

De Ooijpolder was vóór 2009 geen echt wandelgebied. Naast het vrij kunnen struinen langs de Waal of over de vele onverharde zandpaden, is het cultuurlandschap nu ook ontsloten door kilometers lange boerenlandpaden.

Image
Image

Kinderen ontdekken natuur en landschap

Het afwisselende landschap nodigt uit om met kinderen erop uit te gaan en het buitengebied te verkennen. Een slootje dichtbij school, de hoge stuwwal of het cultuurlandschap met de vele hagen en poelen.

Natuurarrangementen

Actief natuur en landschap beleven kan op vele manieren. Bij elk seizoen passen andere activiteiten. Diverse natuurorganisaties alsook recreatieondernemers organiseren interessante activiteiten en excursies voor jong en oud.

Image