De Ooijpolder is voor steeds meer mensen een belangrijk recreatiegebied. Niet alleen voor inwoners van Ubbergen, maar juist ook voor veel Nijmegenaren, die de Ooijpolder bijna als hun achtertuin beschouwen. En ook van buiten de regio komen hier veel mensen naartoe. Vooral fietsen en wandelen zijn populair.

Meer wandelmogelijkheden

De laatste jaren zijn de wandelmogelijkheden vergroot in de uiterwaarden en aangrenzende natuurterreinen: Stadswaard, Oude Waal, Groenlanden, Bisonbaai en de route langs Het Meertje. Ook het in 2006 in gebruik genomen Persingense veer draagt daartoe bij. 

Gemeente Nijmegen heeft financieel bijgedragen aan het deel van de route in de Ooijpolder inclusief 10 jaar beheer.

persingen_website.jpg

Nieuwe wandelverbinding Stuwwal Ubbergen Ooijpolder

Vanaf het station Nijmegen is deze nieuw ontstane wandelverbinding makkelijk bereikbaar als u buslijn 80 neemt en uitstapt bij halte “De Tol” in Ubbergen. Tijdens deze korte busrit heeft u een prachtig uitzicht op het waallandschap vanaf de waalkade.

Voorbij het Dorpshuis “De Ubburgh” te Ubbergen volgt u het zandpad op het terrein van het Gelders Landschap. Aan de linkerkant heeft zich door de aanwezigheid van een ijverige Doe het zelf Bever een fantastisch natuurlandschap gevormd. De bever heeft door het bouwen van een dam het bosgebied aldaar eigen "tandig" onder water heeft gezet.

schets

 

Daarna kunt u de weg vervolgen over prachtige houten vlonders die langs de nieuwbouw Havo Notre Dames des Anges gaan en als zodanig zelf onderdeel is geworden van de ecologische verbindingszone waarin het ligt.

veer2001

Volg de houten vlonders en zie en bereik vanuit deze plek de in 2011 geopende voetgangersbrug . 'De Springplank' verbindt op unieke wijze het gebied met de Ooijpolder. Daarna volgt enig draai en trekwerk op het pontje over het Meertje. Vanaf daar kunt u via de boerenlandpaden verder struinen de Ooijpolder in, waar de natuur elk seizoen in ontwikkeling is.

 

Links

Stichting Steen en Natuur - recreatie cultuur wandelen en milieuvriendelijk vervoer

Toerisme Ubbergen

Stapsteen ’t Zwanenbroekje

Wandelen in de Ooijpolder