Een rustplek voor de wandelaar die gebruik maakt van één van de boerenlandroutes of voor fietsers van de Ooijpolder richting Duffelt, naar Leuth of Zyfflich.

OPEN 04

Geniet van het mooie uitzicht, in elk seizoen kleurrijk en verrassend, in een van de uitkervingen van de letters waar als ware bankjes gecreëerd zijn.

alt

Op deze bijzonder plek waar sinds juli 2016 de Thornsche Molen is herrezen; op de hoek van de Querdamm en de Kapitteldijk worden de contouren van het kunstwerk OPEN duidelijk zichtbaar nu het gras begint te groeien sinds het inzaaien bij de opening. Door het  maaibeheer zal OPEN in de loop der jaren meer zichtbaar worden. Met helder weer kan men vanaf de motte op de Duivelsberg het kunstwerk langs het meertje zien liggen. Volg daarbij de Querdamm die als een rechte lijn door het landschap snijdt vanaf de begroeiing bij het Wylerbergmeer tot aan de Kapitteldijk.

Open met_trap

Ter inspiratie is er een boekje uitgebracht over het ontstaan van het kunstwerk door de kunstenaar Paul de Kort om de gedachten goed over te kunnen brengen. Jammergenoeg is de "tekst op de planken" die staat geschreven op het bruggetje dat toegang tot het het eiland verschaft, vernield. Wij doen echter ons best om met alle partijen deze vernielingen te laten stoppen. Wij houden u op de hoogte. 

alt

Links