openingvoetgangersbrug03_20070908bb

(Foto: Henk Baron)

Afgelopen zaterdagmiddag is de nieuwe voetgangersbrug over het Meertje (Ooijpolder) officieel geopend.
Tiny Wigman van Via Natura mikte de champagnefles met een soepele zwaai tegen de brugpijler en doopte 'm de Ontmoeting. Vervolgens bevestigden de grondeigenaren Zeger Stappershoef en Jan Master een informatiepaneel over de komende landschapsveiling aan de brugleuning. Aanstaande zaterdag gaat het landschap achter de brug in de veiling.

Off the road
De voetgangersbrug geeft toegang tot een off-the-road-wandeling over het boerenland van de familie Stappershoef. Dwars door de landerijen leidt het pad naar de Thornsestraat. De route is in het veld zichtbaar gemaakt met reproducties van landschapsschilderijen. Recreanten hebben voortaan de mogelijkheid om het landschap en de stilte tot zich te nemen zonder storend verkeersgeraas.
De doorsteek over het boerenland geeft aansluiting op bestaande wandelroutes naar Ooij en in de richting Zyfflich, Leuth en Kekerdom.

Streekproduct
De brug is ontworpen en geconstrueerd door streekgenoot Ben Braster in samenwerking met enkele kleine regionale bedrijfjes. Daarmee zou je het prachtige bruggetje kunnen bestempelen als een regelrecht streekproduct.

De brug is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en Wereld Natuur Fonds.

Een volledige fotoreportage is te zien op www.henkbaron.nl