Op 15 september 2007 om 14.00 uur schrijft Nederland geschiedenis. Boeren, burgers, buitenlui en bedrijven slaan de handen ineen en realiseren een landschap dat mooier, beter beschermd en bovenal, van iedereen is. Zonder tussenkomst van de overheid, zonder inmenging van grote natuurorganisaties. Op deze zaterdag kan iedereen met het ‘kopen’ van een landschapselement tijdens de allereerste landschapsveiling ter wereld, een daad stellen voor de natuur. Concreet, zichtbaar en direct.

tekening_jeroennaamloos-2kopie

Zaterdag 15 september om 14.00 uur hamert veilingmeester Paul Wilbers - in het dagelijks leven burgemeester van Ubbergen - het eerste landschapselement af. En er volgen er vele.

Iedereen kan meedoen!
Zowel de grote als de kleine beurs kunnen deelnemen aan de Veiling. De bedragen variëren immers van €10,- voor een te planten meidoorn tot €20.000,- voor het aanleggen van een wandelpad. En alles daartussen-in.

Participanten
Alle landschapselementen bevinden zich in een afgebakend deel van de Ooijpolder. De kopers van de elementen worden niet letterlijk eigenaar, maar ‘participant’. Eigenaar blijft altijd de boer. De participaties garanderen echter dat de landschapselementen een natuurfunctie krijgen. En dat er voldoende middelen zijn om voor een periode van 10 jaar hagen te snoeien en natuurstroken te beweiden. Samen realiseren de participanten daarmee een natuurverbinding waar vele dieren en planten van profiteren. (Illustratie: Jeroen Helmer)

En verder...
Naast landschapselementen veilen we ook nog twintig moderne schilderijen en schetsen, speciaal vervaardigd voor de veiling en geïnspireerd door het landschap.

Erbij zijn?
U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de Landschapsveiling. Deze vindt vanzelfsprekend midden in het gebied plaats, op een houten veilingkistje onder de blauwe hemel! De ingang van het wandelpad ernaartoe ligt ter hoogte van Thornsestraat 14, 6575 JJ te Persingen. Ter plekke begeleidt de bewegwijzering u naar een parkeerplaats.

De veiling is een initiatief van ARK Natuurontwikkeling, Triple E en Via Natura en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds. Meer informatie op www.groenegoededoelen.nl, www.ark.eu en elders op deze site. 

Links
Veilingkrant
Landschapsveiling 
Triple E