Bestuur Via Natura per fiets op werkbezoek

dassepadDe bestuursleden hebben op 9 september het gebied doorkruist. In Groesbeek is o.a. de ecologische verbindingszone bekeken, het Schildbroek en niet te vergeten de nieuwe wandelpadenborden. De uitstraling van de borden en de materiaalkeuze vindt het bestuur uitstekend en zeker ook toe te passen in de rest van het gebied.

Ook het voorbeeldproject de Zeelandsche Hof in de gemeente Millingen is bezocht. In gesprek met Joep Bless zijn de problemen aan de orde geweest die je als onderneming tegenkomt wanneer je nieuwe wegen inslaat. Het project zelf wacht nu al een jaar op uitvoering. Dat is niet alleen jammer voor de daadwerkelijke ontwikkeling van het landschap, maar het frustreert ook andere initiatieven van deze ondernemers.

ooypolderIn de gemeente Ubbergen zijn verschillende locaties bezocht zoals, de Kerkdijk, de Kasteelsche Hof, de locatie voor het Voedsel voor Natuur project en de plaats waar het trekpontje straks over het Meertje gaat. Door deze fietstocht met uitleg op locatie zijn de bestuursleden goed ingewerkt en nóg meer gemotiveerd om zich in te zetten voor Via Natura.