Korte impressie van de Landschapsparade 2017

Voor de Ochtendparade hadden zich ruim 100 mensen ingeschreven, waaronder veel ouders en kinderen. De deelnemers hebben genoten van de wandelingen van Bart naar Klein Amerika, van Paul naar de Bruuk en van Johan en Paul naar het Reichswald. Ellen heeft een grote groep kinderen met hun ouders meegenomen op een Oerrr-speurtocht over de camping. Henk, Gijs en Gerard hadden hun handen vol aan de vele kinderen met hun ouders die enthousiast uilenballen plozen. Er waren veel bezoekers uit Groesbeek. Maar het blijkt dat ook vele families uit Beek de weg naar Breedeweg hebben ontdekt. En waren ook campinggasten die op bezoek zijn in de gemeente.

De Grote Parade met fanfare Jubilate Deo, de Boerensportgroep en Bart met de pony's trok ieders aandacht en gaf wethouder Erik Weijers de gelegenheid om aandacht voor natuur en landschap in onze gemeente te vragen. De piramide van de 'Rooms Katholieke Jonge Boeren' was een waar 'hoogtepunt' en het concert van de fanfare bracht sfeer op het festival. Ondertussen bleven Henk, Gijs en Gerard braakballen uitdelen aan enthousiaste kinderen. Gerard en Guus zongen liedjes, totdat de muziek op het podium hen overstemde. Ton en Anja kregen in de loop van de middag de slag te pakken en rolden waskaarsen met kinderen. Ronald had een prachtplek voor zijn schildersezels en trok veel kinderen die, bij gebrek aan voldoende ezels, zelfs op de grond zaten te schilderen. Ingrid had een prachtige tentoonstelling ingericht in een hoek van het Kinderplein. De beelden en tekeningen van uilen waren gemaakt door kinderen van de basisscholen Op de Horst, Breedeweg, De Sieppe en het Vossenhol. Ingrid heel veel tijd gestoken in het enthousiasmeren van de scholen en dat resulteerde in veel creativiteit. De kunstwerkjes zijn weer teruggebracht naar de scholen en de kinderen met toevoeging van kleine presentjes als dank voor de medewerking. In de intimiteit van de grote tipi vertelde Cees over het oorlogsverleden. Merel had een kleine groep geïnteresseerden als gehoor bij haar verhaal over streekproducten.

Henk trok weer een volle tent met zijn boeren natuurweetjes. Hij trok, samen met medepresentator Michel, ook veel belangstellenden bij hun kraampje van het programma Kiekdor van Omroep Berg en Dal. In de informatietent gaven Ineke en medewerkers van de DAR informatie over zwerfvuil en de Wijkhelden. De opmaak van website, poster, flyers en spandoek is ook dit jaar weer gedaan door Jane (Optima Forma). Karina stuurde via Facebook berichten de digitale wereld in. Henk-Jan, Nico, Ineke en Ingrid hielpen bij de verspreiding van het drukwerk.