Op vrijdag 13 mei heeft burgemeester Wilbers van Ubbergen de nieuwe voetgangersbrug over de N325 officieel in gebruik genomen. De Springplank, zoals de brug in de volksmond heet, verbindt de Nijmeegse stuwwal met de Ooijpolder. Vanaf de Springplank is het nog maar een klein stukje lopen naar het trekpontje, waar wandelaars het Meertje kunnen oversteken en zo verder de polder in kunnen trekken.

openingshandeling_klein

(Foto: Henk Baron)

De opening begon in de aula van de nieuwe Havo in Ubbergen. Tiny Wigman (Via Natura) sprak daar een welkomstwoord voor alle aanwezigen en vertelde beknopt hoe de totstandkoming van de brug in zijn werk is gegaan.

Aansluitend volgde een korte wandeling vanaf de Havo, over een struinpad door het natuurgebiedje aldaar. Het pad, dat slingerend langs mooie bosvijvers voert, komt uit bij de voet van de Springplank. Daar hield de burgemeester een toespraak en opende hij de brug. Iedereen kreeg ter plekke een flyer uitgereikt. Daarop zijn de verschillende toegangen vanaf de stuwwal naar de brug aangegeven, plus suggesties voor wandelingen vanaf dat punt.

Nadat iedereen van het uitzicht vanaf de Springplank had kunnen genieten, was er gelegenheid tot napraten in de aula van de havo. Horecabedrijf De Vink uit Ooij verzorgde er voor alle aanwezigen een hapje en drankje.