Het eerste uitkijkplateau bij het Romeins aquaduct is geopend: aan de Nachtegaalweg in Berg en Dal, gemeente Groesbeek. Ook is het boek Berg en Dal, een cultuurhistorische wandeling gepresenteerd.Wethouder Giesbers van Groesbeek heette alle genodigden van harte welkom in gemeenschapshuis het Kerstendal. Hij schetste een visioen van de toekomst, waarin de verschillende Romeinse overblijfselen in en om Nijmegen volop beleefbaar zijn.

Daarna volgde een korte wandeling naar het uitkijkplateau. Gedeputeerde Keereweer van de Provincie Gelderland opende het plateau door een informatiebordje te onthullen.

trap_2_klein 

V.l.n.r.: wethouder Giesbers, Romein, ged. Keereweer, Romein


Terug in het gemeenschapshuis presenteerde Toine Maas, directeur van Uitgeverij Matrijs, het boek Berg en Dal, een cultuurhistorische wandeling, geschreven door Paul van der Heijden. Dit is de eerste uitgave in een nieuwe serie van Matrijs, genaamd Cultuurhistorische routes in Nederland.

Na afloop van de presentatie konden geïnteresseerden het boek meteen aanschaffen. Inmiddels is het voor € 9,95 te koop in de boekhandel en via www.erfgoedroute.nl